Nak pandai design website sendiri tak?. Mari kenali Joomla

rekacipta-laman-web
Joomla! adalah sistem pengurusan kandungan percuma dan sumber terbuka (CMS) untuk menerbitkan kandungan laman web. Selama bertahun-tahun Joomla! telah memenangi beberapa anugerah. Ia dibina di atas rangka kerja aplikasi web pengawal model-view yang boleh digunakan secara bebas daripada CMS yang membolehkan anda untuk membina aplikasi dalam talian yang hebat. Meh aku cerita sedikit kenapa aku pilih...
Baca Selanjutnya
189 Hits

Ilustrasi oleh seniman berbakat yang terpaksa meninggalkan negaranya untuk melukis kebenaran

media-sosial
Seniman moden sering mengkritik dunia kita yang tidak sempurna dalam karya mereka. Gunduz Agayev adalah seorang seniman sedemikian, tetapi karya-karyanya berbeza sama sekali. Gunduz tidak takut menunjukkan kebenaran. Dia membantah ketidakadilan di tanah airnya, Azerbaijan. Tetapi pada tahun 2014, dia berada di bawah banyak tekanan dari kerajaan, jadi dia terpaksa meninggalkan negara ini. Walau bag...
Baca Selanjutnya
Tags:
434 Hits

WampDeveloper: Perisian terbaik untuk windows web server

main
Admin telah menggunakan perisian ini lebih dari 7 tahun dan ianya betul-betul memuaskan. Sekarang ni pun admin masih lagi menggunakannya utk domain http://majalah.me, http://jpjkpptest.com dan lain-lain domain. WampDeveloper adalah perisian berasaskan aplikasi Windows Web Server (Apache, PHP, MySQL) yang dibina untuk rekacipta, percubaan, web hosting sendiri dan aplikasi laman web. Serasi sepenuhn...
Baca Selanjutnya
276 Hits

Jana pendapatan dengan Facebook Instant Articles, masih ramai blogger dan pemilik Facebook fanpage/group yang tidak tahu.

instant-articles
Sesetengah orang berfikir jika nak tambah pendapatan melalui blogger mestilah menggunakan Google Adsense atau periklanan pada laman web kita. Sebenarnya ada cara yang lain lagi untuk jana pendapatan iaitu melalui Facebook Instant Articles. Instant Articles adalah artikel untuk peranti mudah alih seperti telefon bimbit atau tablet yang menggunakan applikasi Facebook samada Android/iOS supaya dibuka...
Baca Selanjutnya
328 Hits

Batik dan keunikkannya

kain-batik
BATIK MAKIN UNIK Batik adalah salah-satu cabang seni penghasilan kain dalam industri tekstil. Batik telah menjadi warisan Negara Malaysia. Negeri-negeri di Pantai Timur Semenanjung, khususnya negeri Kelantan dan Terengganu merupakan perintis kepada sejarah perkembangan batik di Malaysia. Sungguhpun Batik adalah sebuah warisan negara, ia tidak menjadi sejarah terhenti, sebaliknya ia terus berkemban...
Baca Selanjutnya
1250 Hits

Ikuti Kami Di Facebook

Artikel Pilihan

Setiap hari, kebanyakan manusia menggunakan minyak wangi. Di Amerika Syarikat sahaja, pasaran minyak wangi mendatangkan jualan tahunan berjumlah berbilion-bilion dolar.Siapa sangka, teks kuno dan peng...
Boss ajak makan malam. Sampai di Jaya 33 Mall, Petaling Jaya, kami pusing-pusing tengok spot yang best untuk melepak. Pilihan kami malam ini ialah untuk melepak di restoran yang berkonsepkan café. Ada...
Jika anda memikirkan betapa banyak perkara pelik dan luar biasa yang terdapat di dunia tetapi tidak merasakan keajaiban kewujudannya. Anda mungkin telah bosan untuk hidup barangkali, tetapi kami pasti...
Ia adalah fakta yang diketahui bahawa wanita hidup lebih lama daripada lelaki. Sekiranya anda tidak pernah fikirkan tentang sebab-sebab fenomena ini, kompilasi foto lucu dari kami akan menerangkan ban...
Apa itu pengurusan sisa?Pengurusan sisa atau pelupusan sisa adalah semua aktiviti dan tindakan yang diperlukan untuk menguruskan sisa dari awal penghasilannya sehinggalah kepada peringkat pelupusan te...
Sesetengah orang berfikir jika nak tambah pendapatan melalui blogger mestilah menggunakan Google Adsense atau periklanan pada laman web kita. Sebenarnya ada cara yang lain lagi untuk jana pendapatan i...
Filem ini mengisahkan seorang budak perempuan yang bernama Shahida warganegara Pakistan yang bisu terpisah dengan ibunya di negara asing India. Budak ini bertemu seorang pemuda warganegara India yang ...
Dalam tempoh yang singkat, terkenal pada musim panas yang lepas, Pokémon Go mencapai kedudukan yang tertinggi dalam carta permainan telefon bimbit. Ia memberi kesan ketagihan, kegembiraan, kecederaan ...
Bluestacks adalah sebuah syarikat teknologi Amerika yang menghasilkan perisian pemain BlueStacks dan produk berasaskan awan yang lain. Perisian pemain BlueStacks direka untuk membolehkan aplikasi Andr...
Coca-Cola merupakan salah satu jenama minuman yang besar dan terkenal di dunia. Lebih daripada 1.9 bilion hidangan minuman dinikmati lebih daripada 200 buah negara setiap hari. Samada anda merupakan s...
Teh adalah minuman berkafeina dan dihasilkan daripada daun atau pucuk pokok renek Camellia sinensis atau Camellia thea di dalam air panas dan sejuk, melalui cara rendaman atau campuran. Cara pemproses...

Teknologi

Fakta

Filem