Nak pandai design website sendiri tak?. Mari kenali Joomla

rekacipta-laman-web
Joomla! adalah sistem pengurusan kandungan percuma dan sumber terbuka (CMS) untuk menerbitkan kandungan laman web. Selama bertahun-tahun Joomla! telah memenangi beberapa anugerah. Ia dibina di atas rangka kerja aplikasi web pengawal model-view yang boleh digunakan secara bebas daripada CMS yang membolehkan anda untuk membina aplikasi dalam talian yang hebat. Meh aku cerita sedikit kenapa aku pilih...
Baca Selanjutnya
34 Hits

Ilustrasi oleh seniman berbakat yang terpaksa meninggalkan negaranya untuk melukis kebenaran

media-sosial
Seniman moden sering mengkritik dunia kita yang tidak sempurna dalam karya mereka. Gunduz Agayev adalah seorang seniman sedemikian, tetapi karya-karyanya berbeza sama sekali. Gunduz tidak takut menunjukkan kebenaran. Dia membantah ketidakadilan di tanah airnya, Azerbaijan. Tetapi pada tahun 2014, dia berada di bawah banyak tekanan dari kerajaan, jadi dia terpaksa meninggalkan negara ini. Walau bag...
Baca Selanjutnya
Tags:
44 Hits

WampDeveloper: Perisian terbaik untuk windows web server

main
Admin telah menggunakan perisian ini lebih dari 7 tahun dan ianya betul-betul memuaskan. Sekarang ni pun admin masih lagi menggunakannya utk domain http://majalah.me, http://jpjkpptest.com dan lain-lain domain. WampDeveloper adalah perisian berasaskan aplikasi Windows Web Server (Apache, PHP, MySQL) yang dibina untuk rekacipta, percubaan, web hosting sendiri dan aplikasi laman web. Serasi sepenuhn...
Baca Selanjutnya
83 Hits

Jana pendapatan dengan Facebook Instant Articles, masih ramai blogger dan pemilik Facebook fanpage/group yang tidak tahu.

instant-articles
Sesetengah orang berfikir jika nak tambah pendapatan melalui blogger mestilah menggunakan Google Adsense atau periklanan pada laman web kita. Sebenarnya ada cara yang lain lagi untuk jana pendapatan iaitu melalui Facebook Instant Articles. Instant Articles adalah artikel untuk peranti mudah alih seperti telefon bimbit atau tablet yang menggunakan applikasi Facebook samada Android/iOS supaya dibuka...
Baca Selanjutnya
68 Hits

Batik dan keunikkannya

kain-batik
BATIK MAKIN UNIK Batik adalah salah-satu cabang seni penghasilan kain dalam industri tekstil. Batik telah menjadi warisan Negara Malaysia. Negeri-negeri di Pantai Timur Semenanjung, khususnya negeri Kelantan dan Terengganu merupakan perintis kepada sejarah perkembangan batik di Malaysia. Sungguhpun Batik adalah sebuah warisan negara, ia tidak menjadi sejarah terhenti, sebaliknya ia terus berkemban...
Baca Selanjutnya
84 Hits

Ikuti Kami Di Facebook

Artikel Pilihan

Singapura adalah sebuah negara yang sangat mementingkan kebersihan dan mempunyai undang-undang yang ketat. Walaupun ia sebuah negara yang kecil ia adalah negara yang stabil ekonomi berbanding dengan n...
Dunia berubah dengan cepat dan kita bersama-sama dengannya. Malangnya, tidak semua perubahan ini adalah untuk kebaikan kita.Sesetengah orang telah menyatakan keprihatinan mereka tentang kita melalui s...
Hidup ni kita kenalah mempunyai perasaan. Kalau tidak ada perasaan, sila meninggal. Kami di sini menyenaraikan beberapa kelakuan yang boleh memberikan kita rasa seronok, gembira, lega, tenang dan seum...
Dahulu mudah mencari durian sekitar kawasan Lembah Klang, terutamanya di Petaling Street, Chow Kit, Kampung Baru dan Petalin Jaya. Beberapa tahun sebelum ini banyak juga kawasan yang menawarkan “Duria...
Total Image Converter menukarkan imej kepada format lain, potong, mengubah saiz dan memusingkannya. Menukar TIFFs besar menjadi JPEG kecil, menghasilkan gambar yang sesuai untuk laman web atau memulih...
Sesetengah orang berfikir jika nak tambah pendapatan melalui blogger mestilah menggunakan Google Adsense atau periklanan pada laman web kita. Sebenarnya ada cara yang lain lagi untuk jana pendapatan i...
Coca-Cola merupakan salah satu jenama minuman yang besar dan terkenal di dunia. Lebih daripada 1.9 bilion hidangan minuman dinikmati lebih daripada 200 buah negara setiap hari. Samada anda merupakan s...
FONT berwarna merah tebal, terpampang di tirai e-mel yang saya terima daripada orang yang tak dikenali. Syarikatnya beroperasi di Cheras, Kuala Lumpur, sama seperti iklan bekerja dari rumah yang perna...
Teh adalah minuman berkafeina dan dihasilkan daripada daun atau pucuk pokok renek Camellia sinensis atau Camellia thea di dalam air panas dan sejuk, melalui cara rendaman atau campuran. Cara pemproses...
Facebook Messenger telah membuat banyak peningkatan sejak setahun yang lalu dan kini anda boleh menghantar gambar resolusi tinggi ke senarai. Bermula hari ini, Facebook melancarkan keupayaan untuk men...
Boss ajak makan malam. Sampai di Jaya 33 Mall, Petaling Jaya, kami pusing-pusing tengok spot yang best untuk melepak. Pilihan kami malam ini ialah untuk melepak di restoran yang berkonsepkan café. Ada...

Teknologi

Fakta

Filem