12 Years a Slave: Filem kezaliman terhadap hamba yang menarik patut anda lihat

slave
Filem ini mengisahkan kisah benar seorang lelaki berkulit hitam diculik dan dijual untuk dijadikan sebagai hamba. Pada tahun 1841, Solomon Northup adalah seorang lelaki Afrika-Amerika yang bekerja sebagai pemain biola, tinggal bersama isterinya dan dua anaknya di Saratoga Springs, New York. Dua lelaki kulit putih, Brown dan Hamilton, menawarkan pekerjaan jangka pendek sebagai pemuzik jika dia perg...
Baca Selanjutnya
63 Hits

Stealth: Filem sci-fi yang menarik patut anda lihat

Stealth-2005-BDRip-720p-x264-muxed.mkv_snapshot_00.00.57
Filem ini mengisahkan tentera laut Amerika Syarikat membangunkan projek penerbangan untuk menangani pengganas antarabangsa dan musuh-musuh negara dengan cepat dan senyap, dan pengurus projek Kapten George Cummings diberi kuasa untuk membangunkan teknologi baru untuk mencapai matlamat ini. Pertama, projek ini membangunkan F/A-37 Talon, seorang pejuang satu pesawat, kelajuan, dan keupayaan senyap. L...
Baca Selanjutnya
52 Hits

Perkara yang remeh tapi berbahaya

A005799723808058659
Membuang sampah merata-rata adalah perbuatan yang tidak baik. Adalah tidak adil apabila seseorang perlu mengutip sampah yang dibuang oleh seseorang lain. Adakah anda bersikap tidak peduli andai sampah-sarap yang dibuang merata-rata kerana ia bukan berada di lingkungan rumah anda? Jika kita tinggal di sebuah kawasan yang jiran-tetangganya tidak peduli tentang penjagaan kesihatan alam sekitar, seben...
Baca Selanjutnya
49 Hits

Churros: Sejenis donut lain daripada yang lain

IMG_1435-1024x720
Boss ajak makan malam. Sampai di Jaya 33 Mall, Petaling Jaya, kami pusing-pusing tengok spot yang best untuk melepak. Pilihan kami malam ini ialah untuk melepak di restoran yang berkonsepkan café. Ada penghawa dingin, lampu sekeliling warna oren, tidak padat dengan pelanggan dan yang penting ada menyediakan kopi ais. Kopi ais adalah minuman kegemaran saya. Boleh dikatakan apa saja jenis kopi ais s...
Baca Selanjutnya
46 Hits

Celakanya jerat zionis menjelajah Baitulmaqdis

BMQ
Kecelakaan besar menimpa seluruh umat Islam apabila Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump bakal mengumumkan peralihan kedutaan AS di Israel dari Tel Aviv ke Baitulmaqdis. Bahaya sekali tindakan Trump ini kerana ia mengukuhkan dakwaan bahawa Baitulmaqdis – tempat suci ketiga umat Islam – adalah sememangnya ibu negara Israel sepertimana yang diidam-idamkan Zionis Israel sejak sekian lama selep...
Baca Selanjutnya
35 Hits

Ikuti Kami Di Facebook

Artikel Pilihan

Admin telah menggunakan perisian ini lebih dari 7 tahun dan ianya betul-betul memuaskan. Sekarang ni pun admin masih lagi menggunakannya utk domain http://majalah.me, http://jpjkpptest.com dan lain-la...
Boss ajak makan malam. Sampai di Jaya 33 Mall, Petaling Jaya, kami pusing-pusing tengok spot yang best untuk melepak. Pilihan kami malam ini ialah untuk melepak di restoran yang berkonsepkan café. Ada...
Kita biasanya berfikir bahawa cara kehidupan kita berbeza dengan orang purba yang mana tradisi pelik, bahasa yang tidak dikenali, dan sebagainya. Tetapi ahli arkeologi menunjukkan bahawa padangan kita...
Planet bumi kita sentiasa menghasilkan sesuatu mengejutkan manusia seperti ia memaparkan bunga api, ikan-ikan yang berkilauan, gunung-ganang yang besar dan macam-macam lagi. Kami menyediakan gambar-ga...
Sesetengah orang berfikir jika nak tambah pendapatan melalui blogger mestilah menggunakan Google Adsense atau periklanan pada laman web kita. Sebenarnya ada cara yang lain lagi untuk jana pendapatan i...
Kecelakaan besar menimpa seluruh umat Islam apabila Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump bakal mengumumkan peralihan kedutaan AS di Israel dari Tel Aviv ke Baitulmaqdis.Bahaya sekali tindakan T...
BATIK MAKIN UNIKBatik adalah salah-satu cabang seni penghasilan kain dalam industri tekstil. Batik telah menjadi warisan Negara Malaysia. Negeri-negeri di Pantai Timur Semenanjung, khususnya negeri Ke...
Kisah ini terjadi pada tahun 2010 dimana ketika itu umurku 25 tahun. Aku seorang lelaki berasal dari pantai timur yang merantau jauh dari keluarga untuk mencari rezeki di Klang Selangor. Aku menyewa s...
Rupa kedua-dua makanan ini hampir serupa cuma rasanya berlainan.Skone adalah sejenis roti yang sering dimakan oleh orang Eropah pada waktu petang. Biasanya ia dihidangkan bersama teh, gabungan ini din...
Singapura adalah sebuah negara yang sangat mementingkan kebersihan dan mempunyai undang-undang yang ketat. Walaupun ia sebuah negara yang kecil ia adalah negara yang stabil ekonomi berbanding dengan n...
Serpihan gelas susah nak lupus. Telah didapati gelas masih belum terlupus walaupun berusia 3000 tahun! manakala plastik pula mengambil masa selama 500 tahun untuk terurai. Bahan kimianya akan mencemar...

Teknologi

Fakta

Filem