Ilustrasi oleh seniman berbakat yang terpaksa meninggalkan negaranya untuk melukis kebenaran

media-sosial
Seniman moden sering mengkritik dunia kita yang tidak sempurna dalam karya mereka. Gunduz Agayev adalah seorang seniman sedemikian, tetapi karya-karyanya berbeza sama sekali. Gunduz tidak takut menunjukkan kebenaran. Dia membantah ketidakadilan di tanah airnya, Azerbaijan. Tetapi pada tahun 2014, dia berada di bawah banyak tekanan dari kerajaan, jadi dia terpaksa meninggalkan negara ini. Walau bag...
Baca Selanjutnya
Tags:
72 Hits

WampDeveloper: Perisian terbaik untuk windows web server

main
Admin telah menggunakan perisian ini lebih dari 7 tahun dan ianya betul-betul memuaskan. Sekarang ni pun admin masih lagi menggunakannya utk domain http://majalah.me, http://jpjkpptest.com dan lain-lain domain. WampDeveloper adalah perisian berasaskan aplikasi Windows Web Server (Apache, PHP, MySQL) yang dibina untuk rekacipta, percubaan, web hosting sendiri dan aplikasi laman web. Serasi sepenuhn...
Baca Selanjutnya
106 Hits

Jana pendapatan dengan Facebook Instant Articles, masih ramai blogger dan pemilik Facebook fanpage/group yang tidak tahu.

instant-articles
Sesetengah orang berfikir jika nak tambah pendapatan melalui blogger mestilah menggunakan Google Adsense atau periklanan pada laman web kita. Sebenarnya ada cara yang lain lagi untuk jana pendapatan iaitu melalui Facebook Instant Articles. Instant Articles adalah artikel untuk peranti mudah alih seperti telefon bimbit atau tablet yang menggunakan applikasi Facebook samada Android/iOS supaya dibuka...
Baca Selanjutnya
102 Hits

Adakah anda tahu berapa lamakah gelas dan plastik untuk lupus?

gelas-dan-plastik
Serpihan gelas susah nak lupus. Telah didapati gelas masih belum terlupus walaupun berusia 3000 tahun! manakala plastik pula mengambil masa selama 500 tahun untuk terurai. Bahan kimianya akan mencemarkan kualiti tanah! Jika anda teruskan memakai gelas dan plastik setiap hari, bumi kita akan dipenuhi dengan bahan-bahan ini. Setiap hari longgokan bahan-bahan ini akan bertambah manakala proses mengur...
Baca Selanjutnya
107 Hits

Total Image Converter: Perisian menukarkan gambar (image converter) yang serba guna

Total-Image-Converter
Total Image Converter menukarkan imej kepada format lain, potong, mengubah saiz dan memusingkannya. Menukar TIFFs besar menjadi JPEG kecil, menghasilkan gambar yang sesuai untuk laman web atau memulihkan gambar lama dalam format yang tidak disokong - Total Image Converter akan melakukan semua yang anda perlukan. Anda boleh menukarkan gambar secara terus dari explorer tanpa membuka aplikasinya. Ini...
Baca Selanjutnya
108 Hits

Ikuti Kami Di Facebook

Artikel Pilihan

Biasanya, kita dengan mudah melihat pemuzik, pengarah, dan pelakon yang mempunyai tabiat buruk sebagai perkara seharian. Mereka adalah orang yang kreatif. Walau bagaimanapun, apabila ia datang kepada ...
Admin telah menggunakan perisian ini lebih dari 7 tahun dan ianya betul-betul memuaskan. Sekarang ni pun admin masih lagi menggunakannya utk domain http://majalah.me, http://jpjkpptest.com dan lain-la...
Kisah ini terjadi pada tahun 2010 dimana ketika itu umurku 25 tahun. Aku seorang lelaki berasal dari pantai timur yang merantau jauh dari keluarga untuk mencari rezeki di Klang Selangor. Aku menyewa s...
Filem ini mengisahkan kisah benar seorang lelaki berkulit hitam diculik dan dijual untuk dijadikan sebagai hamba. Pada tahun 1841, Solomon Northup adalah seorang lelaki Afrika-Amerika yang bekerja seb...
Dahulu mudah mencari durian sekitar kawasan Lembah Klang, terutamanya di Petaling Street, Chow Kit, Kampung Baru dan Petalin Jaya. Beberapa tahun sebelum ini banyak juga kawasan yang menawarkan “Duria...
FONT berwarna merah tebal, terpampang di tirai e-mel yang saya terima daripada orang yang tak dikenali. Syarikatnya beroperasi di Cheras, Kuala Lumpur, sama seperti iklan bekerja dari rumah yang perna...
Sejarah dunia penuh dengan misteri yang mengejutkan. Tiada seorang pun daripada kita akan hidup cukup lama untuk melihat semua misteri diselesaikan. Tetapi ia sentiasa menarik untuk melihat beberapa p...
KUALA LUMPUR – Permohonan dan kemas kini maklumat Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2018 akan dibuka mulai Isnin 27.11.2017 sehingga 31.12.2017 ini.Kementerian Kewangan dalam satu kenyataan hari ini, be...
Boss ajak makan malam. Sampai di Jaya 33 Mall, Petaling Jaya, kami pusing-pusing tengok spot yang best untuk melepak. Pilihan kami malam ini ialah untuk melepak di restoran yang berkonsepkan café. Ada...
Facebook Messenger telah membuat banyak peningkatan sejak setahun yang lalu dan kini anda boleh menghantar gambar resolusi tinggi ke senarai. Bermula hari ini, Facebook melancarkan keupayaan untuk men...
Apa itu pengurusan sisa?Pengurusan sisa atau pelupusan sisa adalah semua aktiviti dan tindakan yang diperlukan untuk menguruskan sisa dari awal penghasilannya sehinggalah kepada peringkat pelupusan te...

Teknologi

Fakta

Filem