Dunia Tidak Mustahil: Pekerja robot pengganti tenaga manusia di farmasi

robot
Robot sudah menjadi kehadiran yang biasa dalam industri perkilangan. Tidak dinafikan bahawa robot-robot di kilang telah membuat aktiviti perkilangan menjadi semakin senang, membolehkan pengeluaran produk berskala besar (mass production), ketepatan (precision) dan pelbagai kebaikan lain. Kehadiran robot pada masa kini (Revolusi Perindustrian yang ke-empat) akan memasuki era yang lebih maju kerana r...
Baca Selanjutnya
70 Hits

BlueStacks: Perisian emulator Android yang patut anda miliki

kbp_bluestacks_banner
Bluestacks adalah sebuah syarikat teknologi Amerika yang menghasilkan perisian pemain BlueStacks dan produk berasaskan awan yang lain. Perisian pemain BlueStacks direka untuk membolehkan aplikasi Android digunakan pada sistem operasi Windows dan MacOS. Syarikat itu ditubuhkan pada tahun 2009 oleh Jay Vaishnav, Suman Saraf, Rosen Sharma, bekas CTO di McAfee dan ahli lembaga Cloud.com. Perisian ini ...
Baca Selanjutnya
134 Hits

Anda kini boleh menghantar gambar di Facebook Messenger dalam resolusi yang lebih tinggi

facebook
Facebook Messenger telah membuat banyak peningkatan sejak setahun yang lalu dan kini anda boleh menghantar gambar resolusi tinggi ke senarai. Bermula hari ini, Facebook melancarkan keupayaan untuk menghantar gambar "4K" pada aplikasi Messenger di Amerika Syarikat, Kanada, Perancis, Australia, UK, Singapura, Hong Kong, Jepun, dan Korea Selatan. Syarikat itu berkata ia juga akan diperkenalkan kepada...
Baca Selanjutnya
58 Hits

Fungsi aplikasi WhatsApp yang mungkin anda tidak tahu

whatsapp
Terdapat lebih satu bilion pengguna WhatsApp di seluruh dunia pada masa ini. Walaubagaimanapun tidak semua yang tahu fungsi-fungsi WhatsApp secara keseluruhan kerana tidak mengetahuinya. Di sini kami menyenaraikan fungsi-fungsi WhatsApp yang mungkin sangat berguna kepada anda. Jom kita lihat senarai-senarai dibawah: Membaca Mesej Tanpa Diketahui Oleh Penghantar Kadangkala kita terbaca mesej yang d...
Baca Selanjutnya
159 Hits

Ikuti Kami Di Facebook

Artikel Pilihan

Planet bumi kita sentiasa menghasilkan sesuatu mengejutkan manusia seperti ia memaparkan bunga api, ikan-ikan yang berkilauan, gunung-ganang yang besar dan macam-macam lagi. Kami menyediakan gambar-ga...
FONT berwarna merah tebal, terpampang di tirai e-mel yang saya terima daripada orang yang tak dikenali. Syarikatnya beroperasi di Cheras, Kuala Lumpur, sama seperti iklan bekerja dari rumah yang perna...
Ia adalah fakta yang diketahui bahawa wanita hidup lebih lama daripada lelaki. Sekiranya anda tidak pernah fikirkan tentang sebab-sebab fenomena ini, kompilasi foto lucu dari kami akan menerangkan ban...
Filem ini mengisahkan kisah benar seorang lelaki berkulit hitam diculik dan dijual untuk dijadikan sebagai hamba. Pada tahun 1841, Solomon Northup adalah seorang lelaki Afrika-Amerika yang bekerja seb...
Sesetengah orang berfikir jika nak tambah pendapatan melalui blogger mestilah menggunakan Google Adsense atau periklanan pada laman web kita. Sebenarnya ada cara yang lain lagi untuk jana pendapatan i...
Membuang sampah merata-rata adalah perbuatan yang tidak baik. Adalah tidak adil apabila seseorang perlu mengutip sampah yang dibuang oleh seseorang lain. Adakah anda bersikap tidak peduli andai sampah...
Singapura adalah sebuah negara yang sangat mementingkan kebersihan dan mempunyai undang-undang yang ketat. Walaupun ia sebuah negara yang kecil ia adalah negara yang stabil ekonomi berbanding dengan n...
Terdapat lebih satu bilion pengguna WhatsApp di seluruh dunia pada masa ini. Walaubagaimanapun tidak semua yang tahu fungsi-fungsi WhatsApp secara keseluruhan kerana tidak mengetahuinya. Di sini kami ...
Admin telah menggunakan perisian ini lebih dari 7 tahun dan ianya betul-betul memuaskan. Sekarang ni pun admin masih lagi menggunakannya utk domain http://majalah.me, http://jpjkpptest.com dan lain-la...
Malam 24hb Disember 2017 penulis berada di sebuah majlis makan malam. Terdapat banyak makanan yang tuan rumah hidangkan antaranya Kari Kambing, Ayam Kurmak, Sayur Cendawan campur, Sup Ketam Surimi, ku...
Boss ajak makan malam. Sampai di Jaya 33 Mall, Petaling Jaya, kami pusing-pusing tengok spot yang best untuk melepak. Pilihan kami malam ini ialah untuk melepak di restoran yang berkonsepkan café. Ada...

Teknologi

Fakta

Filem